Anlaşmalı Boşanma Avukatı

23 February 2022 - Av. Ali Kemal Şengül Tarafından Yazıldı.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı Boşanma yolu ile boşanacak çiftlerin de vekillik hizmetinden yararlanması gerekmektedir. İlk tür olan anlaşmalı boşanma, diğer ikinci tür olan çekişmeli boşanma davasından daha kısa sürmekte olup tek celse sürmektedir. Bu süreç hızlı ve kolay gibi görünse de bu noktada belli prosedürler bulunmaktadır ve masrafları çekişmeliye göre daha azdır. Öncelikle anlaşmalı boşanma için çiftlerin hukuken olup olmadığına bakılmaktadır.

Anlaşmalı boşanma isteyen çiftlerin hazırlayıp imzalayacağı protokol de mühim olup ileride hak kaybına uğranmaması adına boşanma hukukunda uzman bir vekilden yardım alınmalıdır. Böylelikle protokolde bulunması gereken madde veya özel durum varsa boşanma hukukuna göre evlilik avukatı aracılığıyla yazılır, boşanmanın tüm sonuçları detaylı olarak protokole dökülür. Hazırlanan protokolün imzalanması ile anlaşmalı boşanma açılmaktadır. Anlaşmalı boşanma açılması sonrası aile mahkemesinde duruşma gününün öne aldırılması da yapılacaktır.

Duruşma günü alınması sonrası tarafların hazır olması, birlikte duruşmaya girilmesi akabinde hakim, protokol uyarınca boşanmasına karar verecektir, akabinde boşanma ile işlemler bitmemiş olacaktır. Gerekçeli kararının mahkeme aracılığıyla yazılmasının takibi yapılacak ve bu kesinleşme prosedürleri ile ilgilenilecektir. Bütün bu işlemler, vekil hizmeti aracılığı ile daha hızlı bir şekilde yapılarak daha kısa sürede sonuçlanması sağlanacaktır. Bu konuda en verimli sonuç alabilmek ve kısa sürede sona erdirebilmek adına vekilce yürütülmelidir.

Anlaşmalı boşanma evlilik birlikteliğinin tarafların ortak bir karar sonucu evliliği bitirmesi anlamına gelmektedir. Anlaşmalı boşanma davası ile her iki tarafta  boşanmak ister ve boşanmanın maddi, manevi tüm yasal sonuçları konusunda anlaşırlar.

Anlaşmalı Boşanma Şartları Nelerdir?

Medeni Kanunumuz ile anlaşmalı boşanma davası için  bazı şartlar belirlenmiştir.Bu şartlar aşağıdaki gibidir.

1- Evliliğin anlaşmalı boşanma davası ile bitirilmek  istenmesi sonucunda tarafların minimum  bir yıl evlilik süreci geçirmiş olmaları gerekir. Bir yıldan daha az süren birlikteliklerde anlaşmalı boşanma davası mümkün olmamaktadır.

2- Anlaşmalı boşanmak için taraflar, maddi ve manevi tüm yasal sonuçlar üzerinde uzlaşım içerisinde olduklarını hazırlanacak olan anlaşmalı boşanma protokolü içerisinde bildirmeleri gerekmektedir. Boşanma protokolü anlaşmalı boşanmaların omurgasını oluşturur. Bu sebeple büyün önem arz etmektedir.

3- Anlaşmalı boşanmalarda eşlerin davaya katılmaları mecburidir. Hakim,duruşmada tarafları bizzat dinleyecek ve protokoldeki tüm şartlar konusunda anlaşıp anlaşmadıklarını taraflara bizzat soracaktır. Hakim, tarafların ,anlaşmalı boşanma protokolü ile belirledikleri şartları onaylayıp onaylamadıklarını teyit edecektir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Anlaşmalı boşanma davası, eşlerin en kısa zaman  içerisinde boşanmalarına imkan sağlayan boşanma davasıdır. Anlaşmalı boşanma davası açılırken, yazılacak olan anlaşmalı boşanma dilekçesi ile beraber yetkili ve görevli mahkemeye başvuruda bulunmalıdırlar. Boşanma davalarında görevli olan mahkemeler Aile Mahkemeleridir. Ancak bazı küçük Adliyelerde Aile Mahkemeleri bulunmamaktadır. Bu durumda da, Aile Mahkemesi olmayan adliyelerde  boşanma davası Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılacaktır.

Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır diyen eşler için taraflar birlikte son altı ay içerisinde ikamette bulundukları bölgede yer alan Aile Mahkemesine boşanma istemiyle dava isteğinde bulunmalıdırlar. Tarafların minimum altı aydan daha uzun bir zamandır farklı bölgelerde ikamet etmeleri halinde ise, boşanma davası davalının bulunduğu ikamet bölgesindeki mahkemede dava açılmalıdır. Ancak Anlaşmalı boşanma davasında taraflar eğer itirazda bulunmazlar ise, kendi belirleyecekleri herhangi bir Aile Mahkemelerinde de dava açabileceklerdir.

Anlaşmalı Boşanma Ne Kadar Sürer?

Boşanma davası çeşitleri zaman  olarak kıyaslandığında anlaşmalı boşanmalar çekişmeli boşanma davasından daha kısa zamanda sonuçlanmaktadır. “Anlaşmalı boşanma ne kadar sürer?” diyen kişiler  bakımından anlaşmalı boşanma davaları ,bizim tarafımızdan  birkaç gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Anlaşmalı boşanma süresini kısaltmanın en önemli öğesi yasal prosedürlerin doğru bir şekilde yürütülmesi ve mahkemelerde bu konudaki diyalogların kurulması ile gerçekleşecektir.Bu süreçte anlaşmalı boşanmak istiyorum diyen taraflar  boşanma avukatı tutarak en kısa zamanda boşanmayı gerçekleştirebileceklerdir.

Anlaşmalı Boşanma Ücretleri

Anlaşmalı boşanma fiyatları ile ilgili olarak avukat tutulmak istenmesi durumunda ödenecek avukatlık ücreti için boşanma avukatları ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma ücretleri içerisinde avukatlık ücretleri  yer alacağı gibi davanın açılması, gerekli belgelerin hazırlanması, dava masrafları, yargılama giderleri gibi bazı masraflarda gerekli olacaktır. Bu masraflar,taraflar kendileri de davayı açsalar adliyenin veznesine ödenmesi gereken tutarlar olup,avukatın cebine giren bir para değildir.

Anlaşmalı Boşanmalarda Avukat Tutmak Zorunlu Mudur?

Boşanma davaları  değil hiç bir dava türü için avukat tutulma zorunluluğu yoktur. Ama hukuki  hakların korunabilmesi açısından avukat tutulması faydalı olacaktır. Her ne kadar avukat tutulması mecburi olmasa bile boşanma davalarında tecrübeli  bir avukat ile boşanma süreci boyunca daha kolay ve sağlıklı bir süreç yürütülebilenecektir.

Tek Celsede Boşanma Nasıl Yapılır?

Tek celsede boşanmak isteyen eşler bakımından açılması gereken boşanma davası türü anlaşmalı boşanmadır. Tek celsede boşanmak istiyorum diyen kişilerin bu süreç boyunca eşi ile her konuda anlaşması ve boşanma avukatı tutarak bu sürecin uzmanı olan avukatlar tarafından yürütülmesi önerilir.

TRABZON BOŞANMA AVUKATI OLARAK HİZMET VERMEKTEYİZ

Avukatlık büromuz boşanma davası sırasında ve sonrasında müvekkillerimize ihtiyaç duydukları hukuki desteği sağlamakta ve kendilerine boşanma hukuku konusunda danışmanlık yapmatadır. Boşanma, evliliğin yasal olarak sona ermesi demektir. Bunun için de boşanma davası açmadan önce ve dava sırasında avukatlar i boşanmanın planlanması ve neticelendirilmesi gerekir. Trabzon boşanma avukatı, hukuki tecrübelerini ve çözüm bulma yeteneklerini birleştirerek müvekkillerimizi; boşanma davaları, anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma, zina nedeniyle boşanma, terk nedeniyle boşanma, tanıma ve tenfiz davaları, tazminat davaları, nafaka davaları, velayet davaları, mal rejimi davaları, mal ayrılıı sözleşmesi ve davasın hususunda temsil etmektedir. 

Trabzon Boşanma Avukatı, evlilik öncesinde veya evlilik deam ederken evlilik sözleşmesi ve mal ayrılığı sözleşmelerinin hazırlanmas konusuda öncelikle imza öncesi eşlerin bilgilendirilmesi ve sözleşmenin hazırlanmasında müvekkillerine destek olmaktadır.